Estètica dental

Hi han varis tractaments d’estètica dental que es detallen a continuació:

Blanquejament dental

El blanquejament és un dels tractaments dentals estètics que millora la tonalitat del color dental original, deixant unes dents més blanques i brillants.

El tractament és individualitzat per a cada pacient, requerint en certs casos l’aplicació de l’agent blanquejador a clínica i domiciliari

El tracatment de blanquejament dental no és permanent pel que tendeix a resorgir amb el temps el color original. Per aquest motiu s’aconsella realitzar recordatoris periòdicament.

Carilles

Les carilles o laminats són fines peces de porcellana o resina fabricades a mida al laboratori protèsic que s’utilitzen per a reproduir l’aspecte natural de les dents en el front estètic anterior, ja sigui per solucionar un problema estètic o patològic causat per caries, fractures, canvis de coloració de la dent, alteracions de forma dental.

Odontologia restauradora

La caries dental és una malaltia multifactorial que es caracteritza per la destrucció de la dent com a conseqüència de la desmineralització provocada pels àcids que generen les bactèries de la cavitat oral a partir de les restes alimentaries.

Per tal de reparar aquesta destrucció dentaria es pot fer:

  • Obturació dental: sol ser el tractament més freqüent per tractar una caries. El material més utilitzat son les resines de composite, tot i que també es fan servir altres materials com els ionòmers de vidre.
  • Incrustacions: en grans destruccions dentals és el tractament ideal a seguir. A través d’unes mides fetes al pacient, el laboratori la confecciona i posteriorment, amb tècniques sofisticades d’adhesió, s’adapta a la boca del pacient per restablir la funcionalitat de la dent.

Cubriment radicular

En ocasions on les arrels queden al descobert i donen problemes estètics, sensibilitat dental, dolor al raspallat o retraccions progressives en el temps el tractament ideal a realitzar és un empelt gingival per tal de recuperar la geniva a la seva posició original i fer-la més resistent a possibles traumatismes que hagin pogut provocar aquesta retracció existent.