12 de juny de 2016

Inflamació Gingival

La inflamació gingival coneguda com a gingivitis és una de les malalties més freqüents que afecten a la població. Es caracteritza per presentar les genives edematoses, engruixides i amb sagnat. És provocada per l’acúmul de placa bacteriana i/o càlcul i si no es tracta pot evolucionar cap a una periodontitis, coneguda també com a “piorrea”, on hi ha una afectació irreversible de l’os que aguanta les dents.

El cas que us presentem aquest mes és el d’una pacient que presentava una gingivitis. Per tal de millorar el seu estat bucodental, vol fer tractament d’ortodòncia però prèviament ha d’estar controlada la patologia gingival ja que si no és aixi, mentre es corregeix la posició de les dents, es poden agreujar els problemes de les genives.

Així que el tractament que es va fer és explicar-li molt bé com s’havia de raspallar les dents i per part  de la nostre periodoncista, fer tractamament, eliminant les bactèries i el càlcul que provocava la inflamació.

Un cop les genives estan sanes, la pacient ja pot començar el seu tractament d’ortodòncia, sempre amb un estricte seguiment del seu estat gingival.