8 de gener de 2016

Tractament de quist radicular

El cas clínic que us presentem a continuació és el d’una pacient que va venir al dentista amb mal de queixal.

Al fer una radiografia (imatge inicial) es va observar que en l´últim queixal de baix a la dreta ja tenia una endodòncia feta (el que es coneix com a “matar el nervi”). A la punta de l’arrel es pot veure una sombra més fosca que és compatible amb un granuloma apical (quist a la punta de l’arrel). Aquest quist és conseqüència de les bactèries que inicialment van fer una caries en aquest queixal, varen afectar la polpa (el nervi), arribant així a la punta de l’arrel i afectant l’os queenvolta la punta de l’arrel amb aquest quist.

Si no es fa cap tractament en aquests casos, el pacient pot patir un flemó (abscés).

El tractament que es va fer va ser una re-endodòncia feta per un especialista, tractant de nou els conductes per a on passava la polpa del queixal, per desinfectar al màxim aquest espai, deixar-ho lliure bacteries i sellar-ho bé perquè no puguin arribar a l’os.

A la radiografia final podem observar que al cap d’uns mesos d’haver fet el tractament, la infecció que hi havia a la punta de l’arrel ha marxat i la lesió s’ha curat, podent així, la pacient, conservar el seu queixal sense dolor.